De 1 iunie 2013 în cartier a fost sport și muzică

Este a III a ediție a Jocurilor cartierului, eveniment sportiv-educativ pe care-l organizez ca un cadou pentru toți copiii din cartierul în care locuiesc. Scopul este de a scoate sportul în stradă, iar comunitatea să interacționeze într-un mod constructiv. Anul acesta, pe lângă sport, copiii au fost martorii unui spectacol de muzică clasică, făcut de copiii care locuiesc pe strada unde s-a desfășurat evenimentul. Copiii au cântat împreună Odă Bucuriei, iar apoi au mai cântat câteva piese solo. Invitat special a fost Vlad Chiurlea, băiatul prietenului meu Șerban Chiurlea, care are potențialul de deveni unul dintre cei mai mari chitariști români.

Mai multe informații, poze și filme despre eveniment se găsesc pe site-ul asociaței Corporeanima ( http://www.corporeanima.ro/jocurile-cartierului-editia-a-iii-a-1-iunie-2012/ ).

Proiectul este foarte stimulant și stimulează energiile pozitive ale copiilor și adulților. La eveniment am avut următoarele activități:

– jocuri sportive de handbal, fotbal, rugby, volei , badminton

– Crosul cartierului, unde copiii de 4-14 ani, pe 10 categorii, se întrec de mama focului. Avem campioni consacrați ai cartierului ca Luca Spiridon, surorile Ana și Sara. Anul acest au participat și 3 campioni naționali de atletism, care stau tot în zona noastră: Gabi Caraiani, Robert Marinescu și Damian Mititelu. La final au participat la Marșul Cartierului toți părinții și copiii.

– Spectacol de muzică clasică. Este primul eveniment, dar în viitor sperăm să avem o formație de muzică clasică a cartierului.

– Fiecare copil a plecat acasă cu o carte, o medalie personalizată care are blazonul cartierului pe ea, un tricou tehnic de alergare și promisiunea că la următoarea ediție cartea va fi citită.

Lucruri inedite la acest eveniment au fost:

– Voluntariatul în cartier. Sonorizarea a fost asigurată de vecinul meu Cristi Pralea. Scena a fost făcută de alt vecin Adian Căplescu. Voluntari au fost cam 10 vecini.

– S-a format o tradiție a cartierului și toată lumea este încântată de ce se întâmplă.

– La final, după ce plecare toți copiii, am primit un mare Mulțumesc de la Patricia, o fetiță de 6 ani. Am aflat că toată săptămâna a avut febră, iar vineri seara s-a apucat să facă genoflexiuni și abdomene pentru a fi în formă. La categoria 6-8 ani a ieșit pe locul IIII.

– Cel mai matur participant a fost domnul Silviu Dumitrescu, 86 de ani, antrenor emerit de atletism, care este mentorul meu în sport și nu numai. La această vârstă încă scrie articole la ziarul Tricolorul. Iată articolul scris Copiii au blocat strada .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *