Pistă de alergare în Parcul Bazilescu

Parcul Bazilescu are o formă care permite realizarea unei piste de alergare de tartan, de 1 km, cu 2 benzi de alergare. Aceasta poate deveni un model pentru fiecare cartier sau sector. În luna martie voi propune primarului și Consiliului Local al Sectorului 1 realizarea acestei piste de alergare. Sunt curios dacă vom putea să avem această pistă realizată până la alegerile locale din iunie. Orice cetățean din cartier este invitat să strângă semnături de susținerea acestei inițiative. Cei care vor să sprijine adunarea de semnături pot descărca sunt invitați să descarce tabelul de semnături de pe pagină. Tabelul de semnături poate fi descărcat deAICI Sustinatorii PISTA DE ALERGARE. În săptămâna 7-13 martie vom strânge semnături de susținere a propunerii. În ziua de luni 14 martie vom depune cererea la Primăria Sectorlui 1, voi discuta cu primarul interimar și sper să ajung și în ședința de  Consiliul Local din luna martie pentru a prezenta proiectul. Vineri 11 martie 2016, de la ora 20.15 voi fi în Parcul Bazilescu, în față bibliotecii, pentru a aduna semnături sau listele de semnături de la cei mai harnici. Contact daniel.lixandru@corporeanima.ro.

Argumentele pentru amenajarea acestei piste de alergare sunt următoarele:

– Stil de viață sănătos. Sunt foarte mulți cetățeni din cartier care aleargă, iar realizarea unei piste de tartan va atrage și mai mulți cetățeni de orice vârstă, de la copii atleți și cei 2000 de copii care studiază în cele 3 școli vecine parcului, până la adulți și bătrâni

– Pistă de antrenament pentru copiii atleți din cartier. În cartier locuiesc foarte mulți  atleți juniori, campioni municipali și naționali: Robert Marinescu (campion național 200m, 800m), Gabriela Caraiani, Mititelu Damian (campion la 1500m și 3000m), Vasile Daniela (campioană la 1500m și 3000m). Construirea acestei piste va stimula și mai mulți copii să practice atletismul.

– Va fi singura pistă de alegare publică din București și singura pistă de alergare de 1000 m din România. Va fi singura pistă de alergare de tartan cu umbră naturală, foarte bună pentru antrenamente în perioada de vară.

– Bază pentru ore de sport de atletism pentru 3 școli. Sunt 3 școli din cartier care-și pot desfășura acolo probele sportive: 192, 183 și 179. La mică distanță se află alte 7 școli de cartier, practic vorbim despre 10 școli cu peste 6000 de copii.

– Primăria răspunde unei nevoi și propuneri reale a cetățenilor. Primăria sectorului 1 are buget pentru așa ceva și poate face un proiect inițiat de cetățeni, care răspunde unei nevoi reale. Bugetul pentru asfaltarea cu un strat de tartan de 2 cm este undeva la 41 Euro / m2.

– Competiții sportive. Se pot organiza competiții sportive de adulți și copii în zonă. Asociația Corporeanima va organiza pe 28 mai 2016 un cros pentru copii acolo. Se pot organiza și curse pentru adulți. Putem organiza acolo Cupa Sectorului 1 la atletism pentru copii și adulți.

– Schimbarea culturii din parc și zonă. Existența acestei piste va face o schimbare de mentalitate și în zonă: de la scuipat semințe pe aleile parcului la stimularea oamenilor să alerge.

Pista de atletism (alergare) are următoarele caracteristici:

–       Pista va avea 1km și va urmări practic un traseu circular cu două benzi de alergare de 1 metru fiecare + o zonă dreaptă de 200 m cu 4 benzi de alergare. Pista va permite antrenamente de fond și semi-fond, dar și antrenamente de viteză pe porțiunea dreaptă de 200 m  cu 4 benzi. Pista se va realiza pe aleile semi-circulare existente în parc pe 70% din lungime,  iar 30% vor fi noi alei care nu vor afecta copacii existenți.

–       Caracteristici lungime 1km, lațime 2 m pentru partea circulară și 4 m pentru zona dreaptă de 200 m în care se vor face 4 culoare de alegare (zona de lângă țarcurile pentru câini).

21 martie 2016. Am depus la Primăria Sectorului 1 cerea cu o listă de 150 de semnături de susținere a proiectului.


10 păreri la “Pistă de alergare în Parcul Bazilescu

  1. Daniel Lixandru Autor articol

   Vom vedea ce se va întâmpla. Apropierea campaniei electorale poate crește sensibilitatea la nivelul autorităților locale.

   Răspunde
 1. Vali Zeller

  Bravo Dan! Inca o initiativa extraordinara, o sa se realizeze! Eu pot sa semnez daca stau in Chitila dar vin sa alerg in Bazilescu?

  Răspunde
 2. Oli

  Nu mai vreau sa ocolesc scune de plastic aduse de lume pentru sesiuni de goblenuri sau concurs de spart seminte. Nici sa ma alerge vreun caine scapat de atenta supraveghere a stapanului nu e una din activitatile preferate. Imi place ritmul meu lejer de alergat. Fac febra musculara de la sprinturi neprevazute si isterice. Ocolirea mamicilor cu copii de mana sau in caruturi necesita de asemenea dexteritate sporita. Iar stransul pet urilor de bere uitate pe alee de insetati si aruncatul lor la cosul de gunoi de la numai 30 de cm face amuzamentul privitorilor de ocazie.
  Cu cat de pestrita e o astfel de seara de alergat in Bazilescu pe atat de mult imi doresc sa fie calma si relaxanta.
  Bafta multa Daniel. Sa dispui de urechi intelegatoare si minti deschise la intalnirea de la primarie.
  Vineri 11 martie 2016, de la ora 20.15 voi fi si eu în Parcul Bazilescu, în fața bibliotecii cu doua-trei liste cu semnaturi. Sper sa-ti fie de folos.

  Cu respect,
  Oli Strimbei

  Răspunde
  1. Daniel Lixandru Autor articol

   Eu am fost plăcut surprins dimineața, când am văzut alergând sau în marș oameni pe care mi i-aș fi imaginat mâncând semințe. Poate că această pistă va schimba spărgători de semințe în alergători. Vorbim vineri ……. Azi am discutat și cu un consilier de la primărie.

   Răspunde
   1. Oli

    Iarta-mi cinismul, dar nu cred. Alergatul inca nu este o miscare foarte populara. De-abia parca nu ne mai intalnim cu privirile curioase si un pic surprinse ale celor care n-au facut-o niciodata si considera jogging ul un lucru desuet.
    Spargatorul de seminte in public nu inseamna doar asta. Activitatea in sine. Este una din manifestarile oamenilor care au redefinit normalitatea societatii actuale. N-as vrea sa spun cuvantul „cocalar” ca termen general. Cu tot ce atrage dupa el.
    Dar imi place ca speri. Subscriu. Unde-s multi puterea creste.

    Răspunde
    1. Daniel Lixandru Autor articol

     Iartă-mi optimismul, dar cred că are șanse, poate mici dar are. Când am făcut ediția I de la Jocurile cartierului m-am certat cu autoritățile să-mi dea aprobare de blocarea unei străzi. Acum, după 5 ediții, obțin aprobările foarte ușor. Ce-ar fi dacă iese?!

     Răspunde
     1. Oli

      Sper sa nu fi interpretat gresit vorbele mele.
      Eu n-am spus ca proiectul tau nu are sanse sa se realizeze. Iti urmaresc de ceva timp actiunile.
      Am spus ca slabe sperante in regasirea subita si colectiva a valorilor morale.
      Vorbim vineri mai multe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *